top of page
Besin
İlkbahar - Yaz
Sıcaklık
15-26°C
Rüzgar
Zararlı
Konum
Aydınlık
Toksisite
Zehirli
Sulama
Haftada 1
Konum
Doğrudan güneş ışığı Stephania için faydalı olsa da, özellikle yaz aylarında hızlı bir şekilde açık yeşil bir görünüme yol açacağından, yaprakları çok yoğun ışınlarla maruz bırakmaktan kaçının. Sabah ve akşam güneşi alan ortamlar Stephania için idealdir. Cam kenarına olan mesafesi 30-100 cm arasında olmalıdır. Işığa çok yakın veya çok uzak noktada yetiştirmeyiniz. Ortam sıcaklığının 15°C nin altına düşmediğine emin olun.
Saksı Değişimi
Bitkinizi yaklaşık üç yılda bir saksı değişimine ihtiyaç duyaacaktır. Drenaj delikleri olan bir sonraki saksıyı %20 daha büyük seçmelisiniz ve 'Kaktüs ve Sukulent Toprağı' etiketli bir toprak karışımını kullanarak bitkinin saksısını yaz başında değiştirmenizi öneririz.
Hastalık ve Zararlılar
Stephania ile ilgili yaygın hastalıklar kök veya bazal çürüklük, külleme ve yaprak lekesi hastalığıdır. Çoğu hastalığa topraktaki veya yapraklardaki aşırı nem neden olur; kuru yaprakları koruyun ve en iyi sonuçları elde etmek için her zaman su birikmesinden kaçının.
Bitki Besini
Yaz ve sonbahar döneminde her dört sulamada bir bitkinizi gübrelemenizi, daha sonra bunu altı sulamada bire düşürmenizi tavsiye ederiz. Mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için 'Kaktüs' veya 'Yeşil Yapraklı' etiketli gübre kullanmanızı öneririz. Kışın tüm yapraklar sararır ve dökülürse endişelenmeyin. Bitkiyi uyku moduna geçirmek için sulamayı ve gübrelemeyi önemli ölçüde azaltın. İlkbaharın sonlarında yeni büyüme görünene kadar tüm toprağın kurumasına izin vermeden önce numuneye son bir gübreli su verin.
Sulama
Sonbahar ve kış aylarında saksı üstü toprağının kurumasına izin verin. Yapraklar art arda sararmaya veya düşmeye başladığında, kış sonundan itibaren uyku durumunu geçmektedir. Bu dönemlerde aşırı sulamamaya dikkat edin. Ortam neminin %60 ve üzeri olması bitkinizi mutlu etmeye yetecektir. Bahar ve yaz aylarında toprağınız sürekli nemli olmalı ancak arada bir toprağın kurumasına izin verin. Aksi halde kök çürümesi yapabilir.
Zehirli mi?
Bu bitki zehirli olarak sınıflandırılmıştır. Bitkilerin bazı kısımları yenirse kusma, mide bulantısı ve iştahsızlık meydana gelebilir. Büyük miktarlarda tüketim olmuş ise hızla aksiyon alınmalı ve daha fazla bilgi için tıbbi yardım alınmalıdır.
bottom of page