top of page

Sansevieria Bakımı

Sansevieria bitkisi, sadece estetik güzelliğiyle değil aynı zamanda dayanıklılığıyla da öne çıkar. Kalın ve etli yaprakları, suyu depolama yeteneği sayesinde uzun süreli susuzluklara karşı dirençlidir. Bu özelliği, onu özellikle yoğun iş temposuna sahip kişiler veya bitki bakımına yeni başlayanlar için ideal hale getirir. Unutkanlığınızı affeder ve minimal bakım ile sizi şımartır. Sansevieria bakımı için işte yapmanız gerekenler;


Çiçek açmış bir antoryum çiçeği
Sansevieria Cylindrica

Konum🌥️

Sansevieria için direkt güneş ışığı veya yarı gölge farketmez. Sansevieria'nın yeri sulama için önemlidir. Sansevieria'yı pencereye yaklaştırdığınız anda bitki daha hafif hale gelir. Sansevieria doğrudan güneş ışığında olduğunda bitkinin daha fazla suya ihtiyacı vardır. Sansevieria dolaylı güneş ışığında olduğunda, bitki daha az su ister. Bitkinin konumunun asla pencereden 4 metreden fazla uzakta olmadığından emin olun.


Sulama💧

Sansevieria, sulama konusunda oldukça az talepte bulunur. Özellikle bitkiyi pencereden biraz daha uzakta tuttuğunuzda daha az suya ihtiyaç duyulur. Kışın, bitkinin sadece 6-8 hafta sonra suya ihtiyacı vardır. Sansevieria'yı sadece çok fazla suyla öldürebilirsiniz. Fazla su kök çürümesine neden olur ve bu da sonunda ölümü anlamına gelir.


Saksı Değişimi🪴

Saksısını 2-3 yılda bir değiştirmenizi öneririz. İthal torf toprağı ve öncekinden en az %20 daha büyük bir saksı kullanın . Saksı değişimi sayesinde bitki büyümek için yeni bir alan elde edecek. Bir bitkinin saksısını değiştirmek için en iyi zaman ilkbahardır. İlkbaharda bitki, büyümek için enerji üretir ve kök gelişimi için gereklidir.


Saksı değişimi için en uygun zaman bahardır.

Bitki Besini💊

Sansevieria çok yavaş büyür. Bu nedenle ekstra besin, bitkinin gerçekten ihtiyaç duyduğu bir şey değildir. Büyümeyi teşvik etmek için bitki beslemesini kullanabilirsiniz elbette. Önerilen miktarın 1 / 4'ünden fazlasını vermemenizi öneririz. Ayrıca ayda iki defadan fazla bitki besinine gerek yoktur.


Bitkiler arasında bir Antoryum çiçeği
Sansevieria 'Golden Hahnii'

Hava Temizleme💨

Süper bir ev bitkisi olmasının yanı sıra, Sansevieria'nın başka bir avantajı daha vardır. Bitki havayı arındırmada son derece iyidir! Hava temizleyen iyi bitkilerin bir listesini yaparsak, Sansevieria kesinlikle orada olurdu.


Hastalık ve Zararlılar🕷️

Sansevieria'nın bir başka kullanışlı avantajı nadiren hastalıklardan ve zararlılardan muzdariptir. Bitki yaprak bitlerinden muzdarip mi? Sansevieria'nın sert yapraklarına sert bir şekilde su püskürtün. Bundan sonra haşerelerin çok çabuk yok olacağını göreceksiniz. Zararlıları püskürtmek işe yaramadı mı? Ayrıca kimyasal böcek ilaçları da kullanabilirsiniz.


Zehirli mi?🧪

Sansevieria'nın büyük bir dezavantajı: biraz zehirlidirler. Çocuklara ve / veya evcil hayvanlara bitkiyi kemirme fırsatı verilmediğinden emin olun. Bitkinin özsuyu mide-bağırsak şikayetlerine neden olabilir. Bitki yenmişse bir doktora başvurmak en iyisidir.




239 görüntüleme1 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page