top of page

Anthurium Bakımı

Amerika'nın tropik bölgelerine özgü olan bu türün çok gösterişli yaprakları vardır. Uzun ömürlü, göz alıcı çiçeklerinin olması yetiştirilme nedenidir. Her zaman yeşil olan bitkilerdendir. Dekoratif yaprak ve çiçekleriyle sera ve salonlarda kullanılır. Ayrıca çiçekleri kesme çiçek olarak da kullanılır. Haydi gelin Anthuriumların bakımları hakkında detaylı bilgilere geçelim.


Çiçek açmış bir antoryum çiçeği
Anthurium Andraeanum 'Pink'

Konum🌥️

Anthurium güneşli yerleri sever ancak uzun süre güneş altında kalmamalı. Bu yüzden garanti olması için yarı gölge - güneşli bir konumda durabilir. Çok fazla güneş ışığı alırsa bitkinin yaprakları sararır. Bitki eğer yeterince ışık alamazsa bu seferde Anthurium hiç çiçek açmayacaktır. Anthurium'ların yeşil çiçekler açması da mümkündür. Bu kötü bir durum değildir.


Sulama💧

Anthurium oldukça az su tüketir. Bitki sürekli olarak hafif nemli toprakta olmayı tercih etse de yaz aylarında haftada bir sulamanızı öneririz. Kışın su miktarını azaltabilirsiniz. Bu şekilde toprağı sürekli nemli tutar ve kök çürümesini önlersiniz. Anthurium'un kullanabileceğinden fazla su olduğunda kök çürümesi başlar. Bitkinizi mutlu etmek istiyorsanız su püskürtücüsü ile çalışın.


Saksı Değişimi🪴

Saksısında büyümediği sürece her yıl değiştirmek gerekli değildir Bitkinizi ve köklerini sağlıklı tutmak için iki yılda bir saksı değişimi yapılmasını öneririz. Anthurium'u satın aldıktan hemen sonra değiştirmenizi öneririz. Anthurium'un saksısını değiştirmek yeni besinler ve kök gelişimi için daha fazla alan sağlar. Kullanacağınız toprağın hafif ve lifli olması suyun toprak içindeki akışı için çok iyidir. Saksı değişimi için en uygun zaman bahardır.


Saksı değişimi için en uygun zaman bahardır.

Bitki Besini💊

Anthurium çiçekleri için oldukça fazla besin tüketir. 6 ila 8 hafta sonra saksı içerisindeki tüm kaynağı tüketir. İlkbahardan yazın sonuna kadar ayda bir kez beslemenizi öneririz. Bunun için özellikle çiçekli bitkiler için olan besinleri kullanabilirsiniz. Kullanım miktarları için ambalaj üzerindeki talimatları kontrol ediniz.


Bitkiler arasında bir Antoryum çiçeği
Anthurium Livium

Hava Temizleme💨

Anthurium havayı çok iyi temizleyen bir bitkidir. Bu nedenle NASA'nın en çok hava temizleyen bitkiler listesinde yüksek sıralardadır. Bitki, CO2'yi oksijene dönüştürmek için gün boyunca stomalarını açar.


Hastalık ve Zararlılar🕷️

Anthurium zararlılara ve hastalıklara karşı dirençlidir. Ancak her zaman oluşabilecek sineklenme ve kök çürümeleri sulamaya bağlıdır. Sineklenme durumunda böcek ilacı kullanabilirsiniz.


Zehirli mi?🧪

Anthurium'un genç yaprakları ve çiçekleri biraz zehirli olabilir. Evcil hayvanınız bitkinizden yedikten sonra bulantı ve kusma meydana gelebilir. Şüphelenirseniz hemen bir doktora başvurun.




1.784 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page