top of page
image.jpg

Caladium

pills.png

Besin

İlkbahar - Yaz

094-thermometer-2.png

Sıcaklık

18-21°C

wind.png

Rüzgar

Zararsız

078-cloudy.png

Konum

Aydınlık / Yarı Gölge

cat.png

Toksisite

Zehirlidir

097-rain-5.png

Sulama

Haftada 1

Bitki Besini

Caladium'ların çok fazla gübreye ihtiyacı yoktur ve çok fazla besin kullanımı yaprakları yakabilir. Normalde çiçekli bitkiler için kullanacağınız oranın 1/4 ü kadarını kontrollü bir şekilde kullanmanızı tavsiye ederiz.

Saksı Değişimi

Satın aldıktan sonra size ulaşan bitkinin saksısı yeterince büyük değilse, büyüyebilmesi için saksısını değiştirmeniz gerekebilir. Değişim yaptıktan sonra her 1-2 yılda bir tercihen ilkbaharda, Caladiumunuzu biraz daha büyük bir saksıya geçirebilirsiniz. Kullanacağınız saksının delikli olmasına dikkat edin akis halde hızlı kök çürümesi yaşanabilir. Saksı tabanında drenajı artırmak için kil bilyesi kullanabilirsiniz. 

Zehirli mi?

Muhteşem bir iç mekan bitkisi olan Caladium yine de zehirlidir. Kökten yaprağa tüm bitki, hem yutulduğunda hem de uzun süreli cilt temasın halinde toksiktir. Zehirlenme riskini önlemek için eldivenlerle tutulmalıdır.

Konum

Caladium, iç mekanlarda dolaylı ışık veya orta derecede gölgeyi tercih eder. Bitkinizin yaprakları ne kadar dar olursa, güneşe o kadar çok dayanır. Çok fazla ışığın içeri girmesine izin veren ancak özellikle günün en sıcak saatlerinde aşırı ve doğrudan güneş ışığı altında olmayan bir pencerenin yanı ideal bir konum olacaktır. Aşırı güneşe karşı savunmasız bir noktada olursa bitkiniz kuruyabilir. Caladiumlar ne kadar çok ışık (direkt güneş değil) alırsa yaprakları o kadar güzel olur. Radyatör gibi ısı kaynaklarının yakınına yerleştirmekten kesinlikle kaçının çünkü tropikal bitkilerin en çok ihtiyaç duyduğu şey nemdir. İdeal sıcaklık 18-21 ° C arasındadır.

Sulama

Caladium, ısıyı ve nemi çok seven bir sera bitkisidir. Bu nedenle düzenli ancak gerekli miktarda sulama gereklidir. Tüm yıl boyunca ve özellikle yaz aylarında, doğal yaşam alanlarını taklit etmek için yaprakların üzerine su püskürtün.

Hastalık ve Zararlılar

Bitkiyi etkileyen çoğu hastalıklar, kırmızı örümcek akarları, yaprak bitleri ve pul böcekleri gibi genellikle iç mekan bitkilerini enfekte eden hastalıklardır.

    bottom of page