top of page
beaucarnea.jpg

Beaucarnea 

pills.png

Besin

Ä°lkbahar - Yaz

094-thermometer-2.png

Sıcaklık

12-30°C

wind.png

Rüzgar

Zararsız

078-cloudy.png

Konum

GüneÅŸ

cat.png

Toksisite

Zehirsiz

097-rain-5.png

Sulama

2 Haftada 1

Konum

Beaucarnea en iyi ÅŸekilde bir pencerenin önüne veya yanına yerleÅŸtirilir. Bitki en az beÅŸ saat doÄŸrudan güneÅŸ ışığını tercih ediyor. Çok fazla doÄŸrudan güneÅŸ ışığı alan güneye bakan bir pencere çok iyi olabilir. Bitki çok az ışık alırsa, bunu özellikle ilkbahar ve yaz aylarında fark edeceksiniz. Çok az ışık varsa bitki taze yaprak üretmeyecektir. Ä°lkbahardan itibaren her hafta yeni yapraklar eklenebildiÄŸinden, yeni yapraklar çıkmadığında fark edilir.

Saksı Değişimi

Bitki çok küçük kaldığında, her yıl saksı deÄŸiÅŸimi gerekli deÄŸildir. Yine de 2-3 yılda bir saksı deÄŸiÅŸtirmenizi öneririz. Ä°thal torf toprağı ve öncekinden en az %20 daha büyük bir saksı kullanın . Saksı deÄŸiÅŸimi sayesinde bitki büyümek için yeni bir alan elde edecek. Bir bitkinin saksısını deÄŸiÅŸtirmek için en iyi zaman ilkbahardır. Ä°lkbaharda bitki, büyümek için enerji üretir ve kök geliÅŸimi için gereklidir.

Bitki Besini

Beaucarnea büyük bir enerji tüketicisi deÄŸil. Bu nedenle, bu ev bitkisi için ekstra bitki besini kesinlikle gerekli deÄŸildir. Bitkileri ilkbahardan yaz sonuna kadar ayda bir kez besleyebilirsiniz. YeÅŸil yapraklı bitkler için uygun olan besini tercih edebilirsiniz. Ambalaj üzerinde belirtilen miktardan daha azını vermenizi tavsiye ederiz.

Sulama

Beaucarnea ilgili kullanışlı olan ÅŸey, bitkinin gövdesinde su depolamasıdır. Sonuç olarak, bitkinin nispeten az suya ihtiyacı vardır. Kışın bu ayda bir ve yazın biraz daha sık olacaktır. Her ÅŸeyden önce bitkinin dibine dikkat edin. Toprak birkaç günden bir haftaya kadar kuruduÄŸunda tekrar sulanabilir. Bitkinin çok sık suya ihtiyacı olmamasına raÄŸmen, büyük miktarlarda vermemek de akıllıca olacaktır. Bir dahaki sefere toprağın kuruması biraz daha uzun sürecekse bitki doymuÅŸ olur ve daha az su verebilirsin.

Hastalık ve Zararlılar

Beaucarnea özellikle bit, hastalık veya haÅŸarattan etkilenmez. Tabii ki çok fazla su kök çürümesine neden olabilir. Bitki haÅŸarattan muzdaripse, bunu böcek ilaçları ile kontrol edebilirsiniz.

Hava Temizleme

Beaucarnea gerçekten havayı temizlemiyor. Tabii ki bitki CO2'yi oksijene çeviriyor ama bu çok küçük bir ölçekte.

Zehirli mi?

Hayır, Beaucarnea bitkisi zehirli deÄŸildir. Evcil hayvanlarınız için çok iyi bir haber! Yine de, yapraklarını yemek asla iyi deÄŸildir. Böyle bir durumda, evcil hayvanınız garip davranıyorsa, veterinerinize baÅŸvurmanız en iyisidir.

bottom of page