top of page
Aspidistra-eliator-square.jpg.2.jpg

Aspidistra

pills.png

Besin

Ä°lkbahar - Yaz

094-thermometer-2.png

Sıcaklık

7-29°C

wind.png

Rüzgar

Zararlı

078-cloudy.png

Konum

Yarı Gölge/Gölge

cat.png

Toksisite

Zehirsiz

097-rain-5.png

Sulama

2 Haftada 1

Konum

Aspidistra, diÄŸer bitkiler arasında doÄŸal olarak büyür. Aspidistra için en iyi yaÅŸam alanı bu nedenle yarı gölgedir. Aspidistra'nın güneÅŸ ışığı aldığından (dolaylı, direkt deÄŸil) emin olun. Sadece yapay ışık yeterli deÄŸildir. Aspidistra için en iyi yerler ÅŸöyledir; DoÄŸrudan kuzeye bakan bir pencerenin tam önü. Batıya veya doÄŸuya bakan bir pencereniz var mı? O zaman pencereden iki ila dört metre uzakta da iyidir. Güneye bakan pencereleriniz varsa, çok fazla alana ihtiyacınız olacak. Aspidistra, pencereden yaklaşık dört ila altı metre uzakta güneye bakmayı tercih ediyor. Çok fazla ışık Aspidistra yaprağını sarartır.

Saksı Değişimi

Bitki çok küçük kaldığında, her yıl saksı deÄŸiÅŸimi gerekli deÄŸildir. Yine de her 2-3 yılda bir Aspidistra'yı  deÄŸiÅŸtirmenizi öneririz. Ä°thal torf toprağı ve öncekinden en az %20 daha büyük bir saksı kullanın . Saksı deÄŸiÅŸimi sayesinde bitki büyümek için yeni bir alan elde edecek. Bir bitkinin saksısını deÄŸiÅŸtirmek için en iyi zaman ilkbahardır. Ä°lkbaharda bitki, büyümek için enerji üretir ve kök geliÅŸimi için gereklidir.

Hastalık ve Zararlılar

Aspidistra, zararlılardan veya hastalıklardan çabucak muzdarip olan bir bitki deÄŸildir. Aspidistra genellikle böceklerden muzdariptir. Tüm haÅŸere ve hastalık durumlarında pestisit kullanılmasını tavsiye ederiz.

Bitki Besini

Aspidistra o kadar yavaÅŸ büyür ki bitki besini ÅŸart deÄŸildir. Bitki besininin kullanılması Aspidistra'ya kesinlikle bir destek saÄŸlayacaktır . Bitki besini kullanacaksanız sadece ilkbahardan yaz sonuna kadar gereklidir. Aspidistra için yeÅŸil yapraklı bitki besinini kullanabilirsiniz. Miktar söz konusu olduÄŸunda, ambalaj üzerindeki bilgilere danışmak en iyisidir.

Sulama

Aspidistra, temelde oldukça kolay bir ev bitkisidir. Sulama söz konusu olduÄŸunda, bitki çok az talepte bulunur. Aspidistra'yı birkaç gün susuz bırakmak en iyisidir. Bu nedenle bitkinin 1.5 ila 2 haftada bir sulanmasını öneririz.

Hava Temizleme

Eh, Aspidistra gerçekten havayı aşırı derecede temizlemiyor. Neyse ki, bitkinin baÅŸka birçok avantajı var. Aspidistra tabii ki CO2'yi oksijene de dönüÅŸtürebilir. Hava kalitesini ölçseniz bile herhangi bir fark görmüyorsunuz. 

Zehirli mi?

Tüm hayvan severlere müjde! Arecaceae zehirli deÄŸildir. Kedinizi veya köpeÄŸinizi bitkiye bırakmakta özgürsünüz. Tabi ki yaprağını yemeyi önermiyoruz. Bu tarz durumda emin olmak için bir doktora baÅŸvurabilirsiniz.

bottom of page