top of page
Image by Shree Kulkarni

Asparagus

pills.png

Besin

İlkbahar - Yaz

094-thermometer-2.png

Sıcaklık

18-21°C

wind.png

Rüzgar

Zararlı

078-cloudy.png

Konum

Aydınlık

cat.png

Toksisite

Zehirli

097-rain-5.png

Sulama

Haftada 1

Konum

Kuşkonmaz bitkinizi dolaylı ışık alan bir konumda tutmanız bitkinizin sağlığı açısından önemlidir. Bitkiniz çok fazla ışık mı alıyor? Yaprakları yanmaya başlayabilir aman dikkat!

Bitki Besini

Kuşkonmaza bitki besini vermek çok gerekli değildir, özellikle de küçük bir kuşkonmazınız varsa. Bunun sebebi çok az topraktan besin kullanmasıdır. Önerimiz büyüme dönemi (ilkbahar-yaz) boyunca iki haftada bir seyreltilmiş bitki besini verebilirsiniz.

Saksı Değişimi

Kuşkonmazın her yıl saksısının değiştirilmesi gerekli değildir. Ancak, her iki yılda bir bitki için daha büyük bir saksı almanızı öneririz. Öncekinden en az %20 daha büyük bir saksı seçmek en iyisidir. Bu, Kuşkonmazınıza büyümek için daha fazla alan verecek ve bitki yeni besinler alacaktır.

Sulama

Kuşkonmaza her hafta biraz su vermek en iyisidir. Vereceğiniz su miktarına dikkat edin. Bitkinin kökleri her zaman ıslak olmamalıdır. Bu durumda, Kuşkonmaz kök çürüklüğü geliştirebilir.

Zehirli mi?

Kuşkonmaz gerçekten de insanlar ve hayvanlar için zehirli olabilir. Bu nedenle, bitki çocukların ve evcil hayvanların yakınındayken dikkatli olmak akıllıca olacaktır.

Hava Temizleme

Kuşkonmaz havayı temizleyen bir bitkidir . Ancak, bitkini hava temizleme işlevi o kadar azdır ki, hemen fark etmezsiniz. Yine de, böyle kırılgan bir bitkinin güzel bir avantajıdır!

bottom of page